fredag 20 januari 2017

Hur dejtar man i Polen?


Du som är lättförälskad och har en inplanerad tjänsteresa eller utflykt till Polen kommer säkert inte att bli besviken! Polskor sägs nämligen vara några av världens vackraste kvinnor. Eller är du kanske en singeltjej som letar efter en manlig kompanjon? I Polen hittar du ett överflöd av snygga och gentlemannalika killar.
Glöm dock inte att du besöker ett land med helt annorlunda historiska och kulturella förutsättningar än Sverige. Allt detta påverkar hur vi uppfattar världen och ser på andra människor. Här kommer tre tips om hur man ska bete sig på första dejten i Polen:
Källa: clipartpanda.com

1)      Kan vi få notan? – Inget fel på den frågan men kom ihåg att det är mannen som ska stå för notan. Många kvinnor skulle förmodligen ta illa upp om deras dejt föreslog att dela på notan. Det är också lite av en generationsfråga. Yngre människor brukar oftare betala var för sig.

2)      Kyss damen på handen – Bli inte förvånad när en man bugar lätt inför en kvinna och kysser henne på handen. Hur ska man bete sig i en sådan situation? Som kvinna borde du inte reagera alls. Försök inte tacka eller säga någonting. Som man behöver du inte känna dig tvungen att känna dig tvungen att kyssa din dejt på handen. Denna gest är vanlig hos äldre polacker. Unga människor uppfattar den som artig men lite onaturlig och ålderdomlig.

3)      Akta dörren! – Någonting du måste lära dig innan du ska på dejt i Polen är dörretikett. Här är det kutym att det är mannen som håller upp dörren för kvinnan och låter henne gå före. Glöm inte detta, annars kan det bli en riktig kulturkrock och du kommer med störst sannolikhet att få nobben.

Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar